Ciclul anului, ciclul vieții

Ciclul anului, ciclul vieții

         

   De la Începuturi, cu înțelepciune oamenii și-au adaptat modul de viață la ritmurile naturii, anotimpurilor, Lună, Soare, Zodiac, etc.

… În lumea modernă, acționăm împotriva naturii și acționăm din ce în ce mai puțin în sensul acestor cicluri. Aceste atitudini creează dezechilibre, ne distrug treptat și ne îndepărtează de o viață naturală și plină de sens, DISTRUG Natura și Pământului.

    În zilele noastre, tot mai mulți oameni doresc să se apropie de Natură, de ritmul ei și să se conecteze cu Pământul. Multe obiceiuri, SĂRBĂTORI, ritualuri ne permit să ne întoarcem la sursele noastre sufletești și spirituale, să ne reconectăm la propriile  rădăcini.

  Când sunt în natură, ceva mai mare decât mine, trăiește în mine.

   Natura este învățătorul de care avem nevoie acum!

Întoarcerea  la obiceiurilor, sărbătorilor și ritualurilor din jurul echinocțiilor, solstițiilor și lunilor pline, sunt dovada unei nevoi profunde de a se împăca cu ciclurile vieții și de a sărbători curgerea timpului  în jurul evenimentelor cosmice. Mama Pământ (Gaia) își cheamă copiii (NOI oamenii)  înapoi la esențe, iubire, natură.

Dacă iubești Planeta și conștientizezi nevoile ei și ale generațiilor viitoare  vei răspunde  prezent! și vei parcurge acest drum împreună cu copilul tău…

Ciclul anual se desfășoară în funcție de o împărțire în douăsprezece perioade, marcate de patru mari portaluri de energie, de solstiții și de echinocții. Succesiunea anotimpurilor și sărbătorilor ne amintește de ritmul vital care este al nostru: să creștem, să înflorim, să ne maturizăm, să scădem și să ne odihnim.

Ființa umană și planeta sunt inseparabile; sănătatea bună a uneia depinde de  a celeilalte.


1. Curs online Sub lumina Înălțării și Rusaliilor

Dedicat  Înălțării și Rusaliilor cursul  dezvăluie copiilor lumea Luminii, Florilor, Păsărilor, Gâzelor, Fluturilor, Misterul Înălțării și Rusaliilor, povești noi, activități și jocuri, tradiții și obiceiuri, ceva pentru suflet, ceva pentru spirit.  Începe pe 26 mai 2019, durează 26 de zile.

2. Curs online Să descoperim lumina Sânzienelor

El se adresează oricui doreşte să cunoască şi să redescopere sărbătoarea Miezului de vară şi a lui Ioan Botezătorul, tainele luminii. Se adresează părinţilor  pe care își propune să/i ajute să petreacă timp de calitate cu copilul. On-line, adică îl primiţi săptămânal pe mail, pentru că fiind în criză de timp, primiţi astfel acasă „resurse” pentru ca dvs. să puteţi petrece cu copilul o după-amiază,  seara 1/2 sau 3/4 de oră plină de frumos, adevăr şi bine, care să contracareze faptul că avem  puţin timp la dispoziţie. Cursul on line „Să descoperim lumina Sânzienelor” ne ofera un drum de 30 de zile: 1-30 iunie.

http://artadeaeduca.ro/cursuri/sa-descoperim-lumina-sanzienelor-2/

 

3. Curs online Să sărbatorim Crăciunul cu copiii

Cursul on line Să sărbatorim Crăciunul cu copiii ne ofera un drum de 45 de zile din 10 noiembrie (începutul postului) în 25 decembrie  plus câteva zile de pregătire, în care textele şi micile ritualuri propuse, gesturile, faptele ne armonizează cu adevăratul Spirit al Crăciunului, cu acea trăire generoasă şi plină de veneraţie care ne deschide porţile tainelor şi a bucuriei interioare, a redescoperirii în sufletul nostru a prezenţei Pruncului. El se poate naşte şi în sufletul nostru apropiindu-ne de noi înşine şi de ceilalţi.

http://artadeaeduca.ro/cursuri/sa-sarbatorim-craciunul-cu-copiii/

4. Curs Sărbătorile Toamnei,

Începe în 14 Septembrie. Frunzele multicolore încep să cadă şi să se aştearnă într-un covor minunat pe pământ. Însă pe ramuri, dacă privim cu atenţie putem vedea deja mugurii frunzelor din anul următor.
Sărbătorirea lui Mihael în 29 septembrie, ţine de calendarul Cosmic și este o sărbătoare a viitorului asemenea mugurilor de toamnă. Mihael ne învaţă curajul în lupta cu Răul dinlăuntru și dinafară. Curajul se învață trăind situații care, fără să fie periculoase presupun curaj. VĂ INVIT LA O SĂRBĂTOARE A CURAJULUI și la Sărbătoarea Recoltei. Conținuturile celor 4 module săptămânale au câteva rubrici constante: Tradiții și obiceiuri, povești mai puțin cunoscute pentru copil, pregătirea adultului, multe, multe activități, sărbătoarea Arhanghelului Mihael, Sărbătoarea Recoltei. http://artadeaeduca.ro/cursuri/curs-online-sarbatorile-toamnei/

 

5. Curs Să ne pregătim de Paşti împreună cu copiii.

Sf. Paşti sunt un eveniment Cosmic esenţial. Aşteptarea lui este numită Postul Mare. Post nu înseamnă doar abstinenţă ci şi o atmosferă sufletesc-spirituală care să apropie de Taine, de înţelesuri, de Dumnezeu.
Cursul on line Să ne pregătim de Paşti…ne ofera un drum de 63 de zile: începutul postului – a 3 zi de Paşti, peste 63 de povesti ptr copii,  texte despre semnificatia Pastelui, care sa va permită dvs să dobinditi o stare potrivită Pastelui pentru a o putea transmite copilului,  obiceiuri traditionale, ce devin subiect cu sens pentru  o convorbire în familie, organizarea ambianţei cu obiecte  şi imagini, la dorinţă  confectionarea de mici obiecte, îngerasi de exemplu, silfe, propunere de desene ptr. dvs şi pentru copil, mici obiceiuri de pus în practică… texte esoterice privind Paştele, mici ritualuri, activităţi cu copiii, imagini cu sens care printate devin vederi de pus pe noptieră, iniţiere în simbolurile pascale, mici biografii ale personajelor biblice, cântece, rugăciuni, tehnica spunerii poveştilor, cunoştinţe despre copil, om în general. Multe  altele care ne armonizeaza cu noi înşine şi esenţa evenimentului Cosmic, cu acea trăire generoasă şi plină de veneraţie care ne deschide porţile Tainelor şi a bucuriei interioare.

http://artadeaeduca.ro/cursuri/sa-ne-pregatim-de-pasti-impreuna-cu-copiii-2/

 

 

Detalii: ileanavasilescu.cursuri@yahoo.com

Curs online înseamnă că se primește pe mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>