Temele de vacanţă

Temele de vacanţă

Dacă  este vacanţă de ce se dau teme? Temele de vacanţă sunt cea mai vie dovadă a incapacităţii pedagogice a profesorilor şi o gravă incorectitudine faţă  de elev. Cei care dau teme nu cunosc principiul uitării dirijate, necesitatea sedimentări cunoştinţelor,mecanismul dobândirii de abilităţi şi-şi recunosc astfel incompetenţa pedagogică. Munca îşi pierde importanţa, gustul şi eficienţa, dacă nu este urmată de binemeritata odihnă. Prin temele de vacanţă copii sunt învăţaţi să urască munca şi şcoala. Urmările le vedem în jurul nostru!
Ce înseamnă vacanţă? Înseamnă schimbare de ritm, altfel de cunoaştere…  Înseamnă binemeritată şi necesară odihnă şi sedimentare a cunoştinţelor. Dacă dau teme nu las cunoştinţele să se sedimenteze, nu dau posibilitatea  şi timpul necesar elevului să dobândească abilităţi.
În plus temele de vacanţă sunt cel mai sadic mod de a tortura copil şi părinte, cu motivaţia aparent reală: uită tot în vacanţă! Uitarea este normală la copil. De câte ori creşte în înălţime el uită şi este sănătos aşa. Împotriva uitării nu se luptă cu temele kilometrice de vacanţă, ci cu o predare atât de bună, frumoasă, artistică, încât să împiedice uitarea. Dacă copilul învaţă în vacanţă, care mai este rostul şcolii, al profesorilor, al vacanţei?
Temele de vacanţă se fac, de fapt, în ultimle zile, contra cronometru, se copiază de la alţi copii, n-au nici-o finalitate constructivă. Excepţiile confirmă regula! Deci este un efort ineficient, inutil şi îmbolnăvitor.
Din păcate mai sunt şi părinţi care nereuşind să organizeze timpul copilului preferă temele de vacanţă!!!! Trebuie imaginaţie, fantezie mobilizare   PENTRU A ORGANIZA O VACANTĂ VARIATĂ FĂRĂ MULŢI BANI. Dacă ne iubim cu adevărat copilul îl scutim de temele de vacanţă.
                                                                                                                                                     prof. Ileana Vasilescu
Fiţi fermi, discutaţi cu profesorii şi cereţi-le deschis să nu le dea copiilor dvs. teme de vacanţă, să-i lase să petreacă o vacanţă fericită!

http://artadeaeduca.ro/cursuri/cursuri-recomandate-parintilor-cu-copil-de-6-7-ani/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>