Educația sexuală nu este despre sex

Educația sexuală nu este despre sex

Copiii  primesc mesaje despre sexualitate din surse media  plus grădiniță, școală, liceu prin colegi și programe de educație școlare neagreate de părinți. Unele dintre ele pot avea mai degraba impact negativ decât pozitiv, fiind adesea condiționare pentru manipulare.

Sexualitatea este o parte integrantă a indentității și individualității fiecarei persoane. Pe măsura ce oamenii învață mai multe lucruri despre sexualitatea lor și acumulează mai multe cunoștințe legate de păstrarea sănătății sexuale, calitatea vieții lor se va îmbunătăți.

Educația sexuală medicală dublată de o educație sexuală generatoare de abilități general umane și morale este o investiție în sănătatea și viitorul copiilor noștri.

Tot demersul CURSULUI își propune protejarea sufletească și fizică și dobândirea  unor abilități sufletesc-spirituale și de gândire, care să-l ajute să se găsească pe sine, să-și păstreze echilibrul și să facă față presiunilor exterioare  manipulatoare ale lumii înconjurătoare în general și în ceea ce privește sexualitatea.

0-7 ani. Protejăm inocența și semănăm, folosind arta, germenii atitudinii sănătoase față de sex

7-14 ani. Conturăm valorile și conduita sexuală sănătoasă, informăm anatomic și fiziologic

14-21 ani. Conștientizarea de către adolescent și tânăr a  adevăratelor conexiuni ale sexului cu ei înșiși și viața lor, educaţie sexuală adecvată provocărilor din zilele noastre.

Rezultatul educației sexuale sănătoase ar putea fi o generație de tineri care a asimilat mai multe informații utile despre sexualitate, a dezvoltat abilități și competențe și pot face diferența între acestea și mesajele sau imaginile provocatoare și manipulatoare din mass-media, dar și o generație de bărbați și femei, care se simt confortabil în pielea lor, bine informați, care pot lua decizii responsabile, care pot forma relații sănătoase de durată și pot avea grija de corpul, sufletul și spiritul lor.

EDUCAȚIA SEXUALĂ NU ESTE DESPRE SEX, ESTE DESPRE IUBIRE, COMUNICARE, EMPATIE.

CURSUL  SE PRIMEȘTE PE MAIL , ARE 12 LECȚII ȘI INCĂ 2 DOC.

COST 85 LEI. Primele 6 lectii se primesc la achitare, urmatoarele 6 lecții  în 15 mai.

detalii și înscriere: ileanavasilescu.cursuri@yahoo.com

http://artadeaeduca.ro/cursuri/ciclul-anului-ciclul-vietii/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>